Strandpaviljoen

Strandpaviljoen

Strandpaviljoen

Paal 9 is een begrip onder Texelaar en toerist (of iets daar tussenin). Je waait binnen voor een lunch, diner of lekker drankje. In de zomer op slippers, ’s winters op rubberlaarzen. En de kinderen? Die hebben het druk in de speelhoek of met ravotten op het speelduin. Jongens, aan táfel...

Voorseizoen 2018

Dit jaar doen wij het even anders dan jullie van ons zijn gewend. Sinds maart zijn wij boven gesloten en kunt u bij ons terecht in ons kleinere, maar net zo gezellige paviljoen. Ook hier is het Paal 9 zoals jullie het kennen. Zand op de vloer en iedereen is welkom. Natuurlijk vind je hier ook nog steeds de gezellige Paal 9 sfeer. De menukaart is wel even anders. We hebben in deze keuken niet de mogelijkheden die we in het paviljoen hebben. Daarom is de kaart iets korter, maar nog steeds kunt u bij ons terecht voor een heerlijk hapje en drankje met uitzicht op de ondergaande zon. En natuurlijk ook onze beroemde appeltaart met slagroom.

Nu vraagt u zich misschien af "waarom zijn jullie verhuisd?" Dat is omdat we een nieuw paviljoen krijgen. Erg spannend voor ons, maar natuurlijk ook voor alle andere mensen die Paal 9 zo'n warm hart toedragen. We zullen daarom proberen om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden via o.a. onze website en Facebookpagina.

Hoe kom ik er?

Voordat je bij Paal 9 aankomt, doorkruis je een stuk niemandsland. Een ruig landschap, dat elk seizoen van kleur verschiet. Tijdens dat ritje naar zee begint het Grote Onthaasten. Zodra het helmgras de duinen aait, weet je dat er een flink briesje staat. Schotse Hooglanders zijn heer en meester in dit gebied. Je komt ze onderweg tegen op mosachtige paden. Knorrende maag en dorstige keel? Bij de strandopgang ligt ons paviljoen.

Hoe zitten we?

In Paal 9 geen strakke styling, maar knusse hoeken waar je met gemak de hele familie kwijt kunt. Ja, je vindt wat zandkorrels tussen de loungekussens. Strandbeleving pur sang, noemen wij dat.

“Jij zorgt voor het gezelschap; Paal 9 voor lekker eten en gezelligheid.”

Terwijl je de menukaart doorneemt, kunnen je gedachten afdwalen. Gebeurt ons ook regelmatig! Het uitzicht op zee ís ook betoverend. Of luister je met een half oor naar de verhalen aan de bar, met een vleugje bravoure verteld door eilanders?

Reserveren? Voor kleine gezelschappen is altijd wel een plekje vrij. Stap binnen en relax; daar is het vakantie voor! Pas vanaf 9 personen maken we een reservering. 

Goed gezien!

De oplettende wandelaar heeft het al opgemerkt. Paviljoen Paal 9 staat ter hoogte van strandpaal 10.33. Hoe zit dat? Wel, in den beginne (1953-1983) stond een houten gebouw op het duin bij paal 9. Het plekje bij de strandopgang richting het naaktstrand, aan het einde van ons parkeerterrein. Bij storm en hoog water beukten de golven tegen de wanden. In 1983 dreigde het hele pand in zee te spoelen. De maat was vol! Op een paar honderd meter verder verrees een nieuw paviljoen. Sindsdien hebben we geen natte voeten meer. De naam 'Paal 9' was zó ingeburgerd, dat konden we met goed fatsoen niet meer veranderen.

 • Binnenwaaien!

  • gezellige bar
  • ontmoetingsplek
  • bord vol lekkers
  • glas heffen
  • zonsondergang