Strandhuisjes

Strandhuisjes

Strandhuisjes

Het is een fenomeen langs de kusten: het strandhuisje. Vele Texelaars zweren bij hun hagelwitte heiligdom aan zee. Tuurlijk, het is lekker praktisch. Strandstoelen, parasol, schepnetten en strandhanddoeken: alles past erin. Maar daarmee doe je het strandhuisje echt tekort. Het is een plek waar je de tijd vergeet, heerlijk luierend in de zon. Waar je kleintjes de mooiste bouwwerken van zand fabriceren. Ze zijn rondom gelukkig met een schepje en emmertje zeewater, wedden?

Huren? Doen!

Van Koningsdag tot half september kun je onze strandhuisjes huren. Ze staan in één lange rij aan de voet van de duinen. Voor een groot deel bevolkt door vaste strandgangers met een voorliefde voor Paal 9. Je vertoeft dus tussen de kenners!

“Verlaten strand aan je voeten, een magische zonsondergang. Verleidelijk, toch?”

De houten huisjes worden per week verhuurd. Onze wisseldag is op zaterdag; vrijdagavond moet je de sleutel weer inleveren. Zorg dat je er snel bij bent, want vol = vol!

Strandbeleving

Bij het strandhuisje ervaar je het bijzondere ritme van het strandleven. Bij het ochtendgloren zie je de stille genieters, wandelaars die de rust en weidsheid opzoeken. Aan de horizon galoppeert een stel paarden door de branding. In de vroege uurtjes mogen ze nog éven vrij uitrazen. Het zand voelt lekker koel onder je voeten; de uren erna stroomt het strand vol. Rond het middaguur word je uitzicht getekend door kleurrijke handdoeken, parasols en windschermen. In de brandende zon gaat het tempo omlaag; alleen een frisse duik schudt je wakker. Ons favoriete tijdstip: als links en rechts de tassen worden ingepakt. De wetenschap dat je het strand voor jezelf hebt bij een ondergaande zon, is onbetaalbaar!

  • Huisje aan zee

    • uren speelplezier
    • macaroni met zand
    • beppen met de buren
    • alles bij de hand
© Strandpaviljoen Paal 9 | Techniek: WEBJONGENS