Nieuwbouw

Het is een spannend jaar. Na 35 jaar was het tijd voor een verandering. Ons paviljoen was toe aan vernieuwing. Daarom zijn wij in februari begonnen met het afbouwen van het paviljoen en zal er een nieuw paviljoen komen die in juni klaar moet zijn. Ondanks een nieuw paviljoen zal Paal 9 nog steeds Paal 9 zijn. Natte wetsuits of natte honden blijven natuurlijk welkom en dezelfde gezichten blijven bij ons rondlopen.

Om jullie op de hoogte te houden van de verbouwing zullen wij hier en op Facebook regelmatig updates plaatsen.

Waarom verbouwen?

We krijgen veel vragen over de verbouwing en waarom we eigenlijk gaan verbouwen. Om hierop een antwoord te geven legt onze eigenaar René het een en ander uit.

"Ondanks dat het misschien niet zichtbaar was aan de buitenkant begon het oude paviljoen na 35 jaar in weer en wind op te raken. We stonden inmiddels ingestoven in een kuil in de duinen. Ook de eisen aan een paviljoen veranderen met de tijd en het werd lastig om hieraan te blijven voldoen. Alles bij elkaar opgeteld was het gewoon tijd voor vernieuwing. Hoe veel we ook van het paviljoen houden het was versleten.

We krijgen veel vragen of Paal 9 gaat veranderen. Eigenlijk niet. We willen dat Paal 9 gewoon Paal 9 blijft. Het zal hetzelfde zijn, maar dan fris en nieuw. Nog steeds dezelfde mensen die rondlopen, maar wel meer uitzicht en meer licht in het gebouw. Natuurlijk zal het niet precies hetzelde zijn als het oude paviljoen, maar verandering is de enige constante. Het paviljoen wat wij nu zo goed kennen was een heel ander paviljoen dan dat er 30 jaar geleden was. 35 jaar geleden was Paal 9 nog een soort cafe en de laatste jaren is dat steeds meer een restaurant geworden.

“We willen dat Paal 9, Paal 9 blijft. Maar dan fris en nieuw.”

Desondanks blijft de basis van ons paviljoen hetzelfde. We zijn een plek om bij te komen van een fietstocht of wandeling met een warme chocolademelk met wat lekkers. Een plek waar je na het surfen binnen stapt in je natte wetsuit om je vochtpeil weer op niveau te brengen. Een plek waar je savonds gewoon binnen stapt om gezellig wat te eten. En een plek waar iedereen altijd welkom is.

Naast de verbouwing zijn we met nog een spannend project bezig. Ons eigen Surf Center wat een uitvalbasis moet worden voor een middag plezier op het water voor jong en oud. Gezien de positieve reacties op ons tijdelijk paviljoen op het strand zullen we proberen hier met het Surf Center op voor te borduren. Het Surf Center zal iets eerder klaar zijn. De opening zal op 22 april plaatsvinden."